Los Angeles voor beginners - VisitLA
349811
page-template-default,page,page-id-349811,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Los Angeles voor beginners

Honderden reisbrochures gelezen, talloze websites bekeken en mensen gesproken die je overladen hebben met vage tips? Of misschien is VisitLA de eerste website die je tegen bent gekomen op zoek naar informatie voor jouw eerste reis naar Los Angeles. Geen zorgen, ik zet hier even alle belangrijke tips en highlights voor je op een rijtje. Voeg deze pagina toe aan je bookmarks, zo kan je later altijd terug komen naar deze pagina om verder te lezen.

Zo, laten we beginnen!

Ligging

Los Angeles ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, zo een 8,933 kilometer ten westen van Amsterdam. De stad ligt in de staat Californië, in het zuidelijke deel van de staat. Los Angeles ligt 617km ten zuiden van San Francisco en 4,490km ten zuidwesten van New York City.

Reistijd

Met een directe vlucht vanaf Amsterdam (met bijvoorbeeld KLM), vlieg je in ongeveer 11 uur naar Los Angeles. Wanneer je moet overstappen, moet je rekening houden met een vliegduur van minstens 15 uur. Zorg er bij een overstap voor dat je altijd minstens 1,5 uur hebt tussen vluchten. Als je een overstap in de Verenigde Staten hebt, kan dit aan de krappe kant zijn omdat je eerst door de douane heen moet, en dit kan een uur of anderhalf duren. Bij een overstap binnen Europa is een uur tot anderhalf uur voldoende, mits je geen vertragingen hebt.

 

Als je terugvliegt kom je de volgende dag aan, vanwege de lange reistijd en het tijdsverschil. Het is in Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland.

 

Tip: als het voordeliger is, en/of voor jou dichterbij, kan je ook gemakkelijk vanaf Düsseldorf of Brussel vliegen. Je vliegt dan wel ongeveer een uurtje langer.

Wat heb ik nodig?

Er zijn twee dingen die je moet hebben om het land binnen te komen en daar te kunnen reizen.

 

Geldig paspoort

Jouw paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van jouw terugkomst in Nederland. Check dus altijd ruim van tevoren of dit het geval is. Zo niet, moet je je paspoort vernieuwen en dat kan een aantal weken duren. Zonder paspoort kom je uiteraard het vliegtuig ook niet in, dus doe altijd een dubbele check.

 

ESTA

Misschien heb je er weleens van gehoord, maar weet je niet precies wat een ESTA is. In het kort: als Nederlander heb je geen visum nodig om de Verenigde Staten binnen te komen. ESTA is een visa-waiser programma, wat zoveel betekent als: je hebt geen visum nodig, maar je moet wel een ESTA aanvragen. Dit kost $ 14 en kan je makkelijk online doen. Ook dit moet je ruim van tevoren regelen. De bevestiging kan een aantal dagen duren en zonder ESTA kom je het land niet binnen en word je teruggestuurd. Lees meer over ESTA.

 

Geld/betaalkaarten

Wij geven je als tip om nooit teveel contact geld bij je te dragen. Neem alleen de betaalkaarten mee die je echt nodig gaat hebben. En controleer of deze zijn vrijgegeven om in het buitenland (buiten de EU) geld op te nemen. Dit is meestal niet automatisch het geval, maar kan je makkelijk via internet bankieren of bij jouw bankkantoor regelen.

Wat is handig?

Deze dingen zijn geen must om op vakantie te gaan, maar raden wij wel aan om zeker op pad te gaan.

 

Reisverzekering

Even afkloppen, maar je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een vakantie. Het is handig om reisverzekering te hebben met werelddekking, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Documenten

Heb je een auto gehuurd, hotel geboekt en ben je ingecheckt voor je vlucht? Print alle documenten even op papier en neem die mee. Mocht je een keer zonder internet ergens bij een hotel staan, kan je altijd laten zien dat je een boeking hebt. Print ook altijd je ESTA bevestiging.

 

Reisstekker

Vergeet je reisstekker niet. De stopcontacten zijn daar helemaal anders, en USB-contacten zal je niet overal in hotels vinden. Voor minder dan een tientje heb je er al een.

 

Rijbewijs

Heb je een auto gehuurd? Vergeet dan je rijbewijs niet. Een international rijbewijs is in Los Angeles niet nodig, maar mocht je naar andere staten rijden, controleer dan altijd even of je het daar misschien wel nodig hebt.

Vluchten

Vele wegen leiden naar… Los Angeles. Vanaf Schiphol vlieg je met KLM direct naar Los Angeles. Dit kost meestal wel meer dan een vlucht met een overstap. Afhankelijk van de periode waarin je reist, betaal je voor een directe vlucht ca. 600 tot 900 euro. Het voordeel is dat je maar één keer in hoeft te stappen. Overstappen kan in veel steden, bijvoorbeeld Londen, Madrid, New York, Chicago of Atlanta. Je betaalt voor een vlucht met 1 of 2 overstappen ongeveer 400 tot 700 euro, ook hier weer afhankelijk van de periode waarin je reist en de vliegtuigmaatschappijen. Let altijd erop hoeveel overstaptijd je hebt. Anderhalf tot twee uur is een veilige tijdsspanne.

 

Hulp nodig met het zoeken van de juiste vluchten? Lees dit artikel.

Verblijf

Hotels, motels, AirBnBs, je hebt in Los Angeles eindeloos de keuze. Wat je kiest ligt aan je eigen voorkeuren. Los Angeles bestaat uit veel verschillende steden en buurten, en daarom is het belangrijk om altijd goed onderzoek te doen naar de locatie. Ligt het in een gezellige buurt? Kan je in de avond veilig over straat? Hoe is de ligging? Kan je bijvoorbeeld naar een supermarkt lopen? Daarnaast moet je ook reviews lezen over het verblijf. Ga niet alleen uit van de beschrijving en foto’s die gemaakt zijn door de eigenaren. Bekijk foto’s van reizigers om een beter idee te krijgen van de echte staat van de kamers.

 

Heb je een hotel gevonden, maar je weet niet zeker of het de juiste keuze is? Ik kijk graag even met je mee.

Aangekomen, wat nu?

Als je in Los Angeles bent aangekomen, moet je eerst door de immigratie. Zij controleren je paspoort, ESTA en stellen je een paar vragen over waarom je daar bent. Dit vinden mensen vaak eng, maar dat is het niet. Wees gewoon rustig, glimlach aardig en beantwoord de vragen serieus. Maak geen grapjes en raak niet in de stress, want dat valt juist op. Na de douane kom je in de bagagehal waar je je koffers ophaalt.

 

Auto gehuurd?

Als je een auto hebt gehuurd, moet je hoogstwaarschijnlijk een shuttle bus nemen (controleer dit even op de website van het bedrijf). Is dit het geval, volg dan de paarse logo’s met “Rental Car Shuttles”. Bij de busstop stoppen alle autoverhuur shuttles. Deze brengen je naar het bedrijf op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Daar check je in en haal je je auto op.

 

Geen auto?

Ga naar de taxistandplaats om een taxi te nemen. Neem altijd alleen hier een taxi, nooit van mensen die jou een taxi in of buiten de terminal aanbieden. Afhankelijk van jouw bestemming, houd rekening met een prijs van ongeveer 50 tot 60 dollar.

Highlights

Er zijn duizenden dingen te doen en te zien in Los Angeles. Blijf je lang of kort in Los Angeles? Wij zetten hier de highlights voor je op een rijtje.

 

Let op: dit zijn slechts highlights. Afhankelijk van hoe veel of weinig je wilt doen, kan je het rustiger aan doen of meer ondernemen. Navigeer ook eens door het menu bovenaan om inspiratie op te doen voor jouw reis!

Korter dan een week in Los Angeles

Hollywood Walk of Fame

Griffith Observatory

Santa Monica Pier

Venice Beach

Rode Drive en Beverly Hills

Disneyland of Universal Studios

Langer dan een week in Los Angeles

Hollywood Walk of Fame

Griffith Observatory

Santa Monica Pier

Venice Beach

Rode Drive en Beverly Hills

Disneyland en/of Universal Studios

Malibu (El Matador Beach) langs Pacific Coast Highway

Laguna Beach

Getty Center

The Grove of The Brand at Americana

Verder lezen? Navigeer eens door het menu (bovenaan de pagina) en klik door de artikelen. Je mag ook gebruik maken van het contactformulier, ik beantwoord al je vragen graag.