Handig om te weten - VisitLA
1473
page-template-default,page,page-id-1473,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Handig om te weten

Beste reistijd

De beste reistijd voor Los Angeles is altijd! Heel eerlijk, het weer in Los Angeles is het hele jaar rond goed. Het ligt er een beetje aan waar je van houdt. In de zomermaanden en tijdens vakanties is het logischerwijze altijd iets drukker. In het hoogseizoen (juli, augustus en december) kunnen de prijzen van vluchten en hotels zich nog weleens verdubbelen. Als je iets flexibeler bent, raden we je aan om in het laagseizoen te gaan. Dan vind je makkelijker goede deals en is het aanzienlijk minder druk op de populaire plekken.

Vluchtduur en tijdsverschil

Vanuit Amsterdam gaan er directe vluchten naar Los Angeles. Je bent dan ongeveer 11 uur onderweg. Het is in Los Angeles 9 uur vroeger dan in Nederland, behalve in de weken tussen onze wintertijd (laatste zondag van oktober) en hun wintertijd (eerste zondag van november).

Vliegvelden

 

Los Angeles heeft een aantal vliegvelden, waarvan LAX de grootste is. Dit is het internationale vliegveld waar je vanuit Europe hoogstwaarschijnlijk aan zult komen. Vliegtuigmaatschappijen die naar LAX vliegen (vanuit verschillende Europese steden, waaronder Amsterdam, Düsseldorf, Londen en Berlijn) zijn bv. KLM, Lufthansa, Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Air France en British Airways.

 

Los Angeles International Airport (LAX)
1 World Way
Los Angeles, CA 90045
USA

 

Voor binnenlandse vluchten naar andere steden kan je via LAX vliegen, maar ook via Long Beach met bv. JetBlue of Southwest. Vanuit Long Beach zijn er directe vluchten naar onder andere Las Vegas, Fort Lauderdale, New York en San Francisco.

 

Long Beach Airport (LGB)
4100 Donald Douglas Dr.
Long Beach, CA 90808

 

ESTA, paspoort en immigratie

 

Om de Verenigde Staten binnen te komen heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig. Wel moet je van tevoren online een ESTA aanvragen. Zonder een ESTA kom je het land niet in, vergeet dit dus niet! Een ESTA is 2 jaar lang geldig of tot de verloopdatum van jouw paspoort. Als je een nieuw paspoort aanvraagt, moet je dus ook opnieuw een ESTA aanvragen. Hoe en waar je precies een ESTA aanvraagt, lees je hier.

 

Zorg ervoor dat je een paspoort hebt dat gedurende jouw volledige verblijf geldig is. De regel dat het 6 maanden na vertrek geldig moet zijn, klopt niet, maar als je toch bang bent, is het voor je eigen gemoedsrust beter om een nieuw paspoort aan te vragen voor jouw reis.

 

De douane, of “immigration” kan nog weleens een enge bedoeling zijn voor bezoekers. Wees hier niet bang voor, bereid je goed voor en het zal allemaal vlekkeloos verlopen. Meer lezen over de douane en paspoort, doe je hier.

Veiligheid in Los Angeles

In alle wereldsteden zijn er buurten die minder veilig zijn. Maak je geen zorgen, als toerist zal je je niet gauw in deze buurten begeven. Alle tips die wij jou geven om te zien en doen, liggen in veilige omgevingen. Toch willen we je als tip meegeven altijd zelf vooraf je huiswerk te doen. Lees bij het boeken van een hotel altijd de reviews en gebruik Google Maps (Street View) om te kijken hoe de omgeving eruit ziet. Is het een buurt waar je ook in de avond wel zou kunnen lopen? Vermijd bijvoorbeeld wel de buurten Compton, Inglewood en Watts, en de omgeving rondom Skid Row.

 

Verder is het vooral gezond verstand gebruiken. Als je in een voor jou vreemde omgeving bent, draag kostbare dingen het beste niet altijd bij je, maar laat ze in de safe in jouw hotelkamer of in een gesloten koffer (met slot erop). Draag geen open tassen en let op je telefoon en portemonnee in je jas- of broekzak. Betaal vooral met je kaart, zodat je niet veel contant geld bij je hoeft te dragen. Als je wel contant geld mee neemt, neem dan elke dag het minimale mee dat je denkt die dag nodig te hebben.

 

Meer tips over veiligheid lees je in deze blog.

Verkeersregels en rijgedrag

 

Inwoners van Los Angeles lopen alleen als het in de bergen is. De rest doen ze met de auto. Je zult dan ook opkijken hoeveel auto’s er rondrijden. Ook zijn de verkeersregels anders, waardoor je nog weleens letterlijk de weg kwijt kunt raken. Zo is het oké om rechts in te halen, mits je het veilig doet. Ook mag je meestal rechtsaf door een rood stoplicht. Op gelijkwaardige kruispunten kennen ze geen rechts-voor-links; hier heeft degene die het kruispunt als eerst bereikt voorrang. Als je voor het eerst gaat rijden in Los Angeles, adviseren we jou de verkeersregels op onze blog door te lezen.

artikelen over dit onderwerp

    Sorry, no posts matched your criteria.