De Hollywood letters van dichtbij: de hotspots - VisitLA
524
post-template-default,single,single-post,postid-524,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

De Hollywood letters van dichtbij: de hotspots

De Hollywood letters kent iedereen van TV en van foto’s van bekenden, maar hoe komen ze altijd zo dichtbij? Omdat de letters hoog in de bergen liggen kan het lastig zijn om de ideale plek te vinden om de Hollywood letters van dichtbij te zien. Veel toeristen schijnen het lastig te vinden om dichtbij te komen. Ze weten niet waar ze heen moeten. Wij geven je een paar opties.

Ook al kun je de Hollywood Sign makkelijk van ver af bekijken, het is toch de moeite waard om de letters van dichterbij te bekijken. Er zijn veel verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hierop hebt.

 

Hollyridge Trail

Hollyridge Trail is een van de meest populaire trails om een goede foto te krijgen van de Hollywood letters. De trail begint aan het einde van Beachwood Drive. Beachwood Drive is te bereiken via Franklin Avenue. Je kan je auto parkeren in de straten om de ingang heen en je zal een klein stukje naar boven moeten lopen. Langs de trail zijn er verschillende goede plekken voor een foto, maar het verhoogde stuk aan het begin van de trail is waar mensen voor komen.

Hollyridge Trail

 

Griffith Observatory

Griffith Observatory biedt een tal van prachtige uitzicht van de hills tot aan downtown LA en op een goede dag zelfs de oceaan. Vanaf het observatorium heb je een goed, open uitzicht op de letters aan de rechterkant. Lopend vanuit de parkeerplaats naar het observatorium heb je al een aantal perfecte fotomomenten. Ook in de avond bij zonsondergang is het een plaatje, wanneer de bergen oranje gloeien.

Zonsondergang, Griffith Observatory

 

Beachwood Drive

De makkelijkste manier om de Hollywood letters van dichtbij te kunnen zien is vanaf Beachwood Drive. Deze weg loopt van zuid naar noord en is de perfecte straat om de letters goed te kunnen zien zonder de bergen in te hoeven. Je ziet de letters al als je de straat indraait vanaf Franklin Ave.

Hoe verder je rijdt, hoe beter het uitzicht wordt en waar de weg zich opsplitst kan je uitstappen om een foto te maken.

Oude foto gemaakt op Beachwood Drive

 

Jerome C. Daniel Overlook

De Jerome C. Daniel Overlook is een populair uitzichtpunt in Los Angeles. Alle grote en bekende tourbussen maken hier ook een stop om toeristen uit te laten stappen en foto’s te maken van het fenomenale uitzicht. Vanuit hier heb je een uitzicht over downtown LA, de Hollywood Bowl en de letters. Dit uitzichtpunt is tevens het beginpunt (of het eindpunt) van de mooie Mulholland Drive rit die je kan maken. Let wel op: de parkeergelegenheid op het uitzichtpunt is niet ideaal, maar als je niet tijdens het middaguur in het weekend komt, moet het geen probleem zijn.

Jerome C. Daniel Overlook

 

Lake Hollywood Park / Hollywood Reservoir

Perfect te combineren met een dagje in het park is het uitzicht vanuit Lake Hollywood Park. Dit mooie park biedt veel ruimte,  groen en picnicmogelijkheden bij een goed uitzicht op de letters.

Je kunt je auto hier gratis parkeren en via Lake Tahoe Drive een stuk wandelen naar en om het Hollywood Reservoir heen, waar je ook weer een goed uitzicht op de letters hebt met het reservoir op de voorgrond.

 

Vanuit een helikopter

Ja, als je het echt allemaal al gezien hebt en je hebt geen last van hoogtevrees, is een helikoptervlucht wel echt een must. Vanuit een helikopter zie je de stad natuurlijk even heel anders. Behalve dat een helikopter heel luid is, is het een vredig, rustig gevoel om zo een metropool vanuit de lucht te kunnen zien. Helikopters kunnen dichtbij de letters komen, dus een beter fotomoment is er niet!

 

Achter de Hollywood letters

Als je het niet erg vindt om actief te zijn, kun je nog dichterbij komen door een stuk de bergen in te hiken. Er zijn verschillende hiking trails die leiden naar fameuze letters. Eén van de makkelijkste en kortste paden begint op 2927 Canyon Drive. De hike is ongeveer 3,5 kilometer lang. Doordat er weinig hele steile stukken zijn, is het voor bijna iedereen prima bereikbaar. In ons artikel over hoe je achter de letters komt vind je een uitgebreide beschrijving over de route.


AUTHOR: Noëlle

Als 10 jarige verloor ik mijn hart aan Los Angeles en inmiddels ben ik 11 keer terug gegaan. Met VisitLA.nl wil ik de City of Angels in de spotlight zetten. Ik ken LA als mijn broekzak en ik geef familie en bekenden regelmatig advies over hun reizen naar Los Angeles en omgeving, en ik hoop jou hier nu ook bij te helpen!


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Geen reacties

Reageren

Je e-mailadres blijft privé.