Populair in Los Angeles - VisitLA
1463
page-template-default,page,page-id-1463,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Populair in Los Angeles

Griffith Park & Griffith Observatory

 

Het is geen top 10, maar toch staat deze voor ons met stip op nummer 1. Griffith Observatory is een sterrenwacht in Los Angeles bovenop een berg, vanuit waar je van een episch uitzicht over de hele stad kunt genieten. Je kunt Griffith Observatory met de auto of te voet (voor de fit girls en boys onder ons) bereiken.

 

Griffith Observatory is leuk voor overdag, wanneer je de hele stad kunt zien, maar ook in de avond (in combinatie met een zonsondergang) is een absolute aanrader. Houd wel rekening met drukte; rond middaguren en zonsondergang en tijdens het weekend kan het druk worden. Parkeren is gratis tot 12:00, daarna betaal je $4 per uur. Parkeergelegenheid is er meer dan voldoende.

 

Bereikbaarheid: Griffith Observatory is te bereiken via de ingangen op Los Feliz Blvd. Je kunt de westroute nemen via Fern Dell Dr of de oostroute via Vermont Ave. Voor Griffith Park parkeer je op Fern Dell Drive en loop je via de ingang van het park naar boven richting de Observatory.

 

Meer lezen over Griffith Observatory

Etalage-shoppen in Beverly Hills

 

Beverly Hills is logischerwijze één van de meest bekende wijken van Los Angeles. Hier wonen de sterren en de mensen die met gemak enkele miljoenen voor een huis(je) kunnen neertellen. Beverly Hills is vooral leuk om te kijken… Huizen, etalages, auto’s, mensen. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje lopen of rijden door de wijken, of je parkeert de auto in één van de vele parkeergarages rond Rodeo Drive en loopt over deze bekende straat met talloze luxe boutiques, café’s en restaurants.

Sterren kijken op de Hollywood Walk of Fame

 

Sterren kijken op de stoep. Op de Hollywood Walk of Fame vind je duizenden sterren met namen van beroemde film-, muziek-, theater en tv-persoonlijkheden. De Walk of Fame strekt zich uit over Hollywood Boulevard van La Brea (west) tot aan Gower Street (oost). Langs Hollywood Boulevard bevinden zich veel kleine winkeltjes en tussen Orange Drive en Highland Avenue vind je onder andere Madame Tussauds, TCL Chinese Theatre met daarvoor de Hollywood Footprints, Dolby Theatre (waar jaarlijks de Oscars worden uitgereikt), El Capitan Theatre, het wereldberoemde Hollywood Roosevelt Hotel en het Hollywood & Highland winkelcentrum (met uitzicht op de Hollywood hills en Sign). In de parkeergarage van het Hollywood & Highland winkelcentrum parkeer je goedkoop je auto om de buurt te verkennen.

Santa Monica Pier

 

De Santa Monica Pier is misschien wel de bekendste pier van de VS. De pier heeft een klein pretpark met reuzenrad, achtbaan en allerlei andere kermisattracties en -spellen. Ook vind je hier verschillende eetgelegenheden (voornamelijk visrestaurants) en souvenirwinkels. Overdag en in de avond laten zangers, dansers en andere artiesten hun kunsten zien. Vanaf de pier kun je het strand oplopen dat op zonnige dagen heel goed bezocht wordt.

 

Een paar straten vanaf de pier ligt Third Street Promenade; een winkelstraat waar ook veel te beleven is. Je kunt hier na het shoppen iets eten op een terrasje terwijl je luistert naar live muziek in de straat. Parkeren doe je in één van de vele parkeergarages in bijvoorbeeld 2nd of 4th Street. Volg hiervoor de geel-blauwe bordjes.

Venice Beach

 

Venice Beach is een kunst op zich. Toeristen en locals trekken massaal naar Venice Beach, en niet voor het strand, maar vooral voor de sfeer en om mensen te kijken. Sportievelingen en self-made artiesten hangen rond op de Boardwalk om hun kunsten te laten zien en/of te verkopen. Handgemaakte souvenirs, een skatepark, een basketbalveld en natuurlijk Muscle Beach, waar de krachtpatsers zich mogen uitsloven. Via de Boardwalk kun je lopen of fietsen naar Santa Monica. Parkeren bij Venice Beach doe je op straat (let wel op parkeerautomaten) of op de parkeerplaatsen rondom het strand.

 

Met de palmbomen als achtergrond is Venice Beach ook een populaire plek om een zonsondergang mee te maken.

artikelen over dit onderwerp

    Sorry, no posts matched your criteria.