Rijden in Los Angeles: dit moet je weten - VisitLA
350303
post-template-default,single,single-post,postid-350303,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,no_animation_on_touch,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Rijden in Los Angeles: dit moet je weten

Autorijden in een vreemde stad is altijd een beetje eng, vooral in grote wereldsteden kan dit nogal overweldigend zijn. Vaak is het openbaar vervoer een goede oplossing. In steden als New York of Londen zijn de metro’s ideaal om veel van de stad te kunnen zien. In Los Angeles is dit helaas niet de beste optie. Naast dat het metro- en busnet niet optimaal is, liggen veel plekken ver van elkaar af en daarom is de auto wel een must als je veel wilt zien. Wij raden dan ook aan om een auto te huren voor de tijd dat je in Los Angeles verblijft.

Mag ik een auto huren in Los Angeles?

Om een auto te mogen huren moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Officieel hoef je geen internationaal rijbewijs aan te vragen om een auto te kunnen uren in Californië (in sommige andere staten moet dit wel). Vind je het toch fijn om een internationaal rijbewijs bij de hand te hebben kan je deze voor €18,95 bij de ANWB aanvragen.

De minimale leeftijd om een auto te mogen huren in Los Angeles is 21 jaar. Als je onder de 25 bent is het wel zo dat je een extra fee betaalt om een auto te huren. Over het algemeen komt dit neer op ca $25 per dag. Dit kan dus aardig duur worden! De reden hiervan is dat rijders onder de 25 de meeste ongelukken maken. Als er dus iemand in je groep is die 25 of ouder is, is het voordeliger om deze persoon te laten rijden.

Hoe werkt een auto huren?

Er zijn veel verschillende autoverhuurbedrijven in Los Angeles, welke vanaf LAX met een gratis shuttle bus te bereiken zijn. Alamo, Dollar, Thrifty en National zijn de meest bekende. Deze zijn goed te vertrouwen. Vooraf reserveren is over het algemeen goedkoper, en ter plekke kan je dan snel inchecken en je auto uitkiezen. De meeste autoverhuurbedrijven hebben een choice line, wat betekent dat je een categorie boekt (bijvoorbeeld compact, mid-size of full-size) en je ter plekke in de categorie een auto kunt uitkiezen en wegrijden.

Verkeersregels in Los Angeles

Er zijn in Amerika en in dit geval Los Angeles een aantal verkeersregels die je moet kennen en zeker in acht moet nemen. Bij de meeste stoplichten mag je rechtsaf door rood. Wel moet je altijd even stoppen en controleren of het veilig is om af te slaan. Let ook op voetverkeer. Jij bent in dit geval de laatste die mag rijden. In sommige gevallen mag het niet, dit staat dan op een bordje bij de kruising aangegeven (meestal naast het stoplicht of net voor de kruising). Je mag rechts inhalen mits het veilig is. Dit geldt ook op snelwegen. Sta er dus niet van te kijken als je ineens rechts wordt ingehaald. Het kan iets onwennig zijn in het begin, maar je went er snel aan en dit is helaas ook nodig om de flow van het verkeer te bevorderen. Carpool lanes zul je op de snelwegen zeker tegenkomen. Deze worden aangeduid door een diamant-teken. Op een carpool rijstrook mag je rijden als je twee of meer personen in de auto hebt zitten. Deze regeling bevordert het verkeer tijdens de spitsuren wanneer alle inwoners van LA met de auto naar het werk gaan (of terugkomen). Gelijkwaardige kruispunten werken niet zoals je gewend bent in Nederland. Daar geldt: wie het eerste bij het kruispunt aankomt, mag het eerste rijden. Kom je tegelijkertijd aan, is het een kwestie van wie het eerste initiatief neemt. Doe dit wel veilig, maak hierbij oogcontact en stop liever wat langer dan te kort.

Navigeren in Los Angeles

Als je niet bekend bent in Los Angeles, raden we natuurlijk aan om een navigatiesysteem bij je auto te huren. De straten lopen over het algemeen van oost naar west en van noord naar zuid. Zo is verdwalen niet heel makkelijk. Ook kun je vaak aan bijvoorbeeld bergen herkennen welke richting je op gaat. Snelwegen worden aangeduid met een richting. Als je bijvoorbeeld de 101 North oprijdt, dan weet je dat je de 101 richting het noorden neemt. Afslagen worden vaak aangeduid met een grote straatnaam, zo weet je ongeveer op welke hoogte je zit. Zorg er daarom voor dat je jezelf vooraf bekend maakt met de grote straten in de buurt van jouw hotel.

Gedrag in het verkeer

De regels worden in Los Angeles in principe goed aangehouden, maar Los Angeleans zijn natuurlijk gewend om op deze straten en in deze drukte te rijden. Ze zullen dan ook niet altijd rekening houden met onervaren LA autorijders. Mijn persoonlijke aanrader is om initiatief te nemen in het verkeer, maar wel voorzichtig blijven. Let altijd goed op, kijk extra goed om je heen en go with the flow.

Drukte op de snelwegen in Los Angeles

Los Angeles is een stad vol auto’s. LA traffic is daarom een echt begrip dat niet onderschat moet worden. Spitsuur zijn úren. De spits in Los Angeles duurt van 7 tot 10 uur in de ochtend en van 4 tot 7 in de avond. Maar ook buiten deze spits is het altijd druk op de wegen. Als je navigatiesysteem zegt dat het een halfuur rijden is, mag je rustig van een uur uitgaan, en binnen de spits nog wel een halfuur of een uur langer. Ga altijd ruim op tijd weg en plan je afspraken ruim in. Stel je er op in dat je altijd langer in de auto zit dan je zou willen. Zo voorkom je ook stress! Extra tip: als je een mooie route kiest, voelt het niet eens aan alsof je in de file staat. Zo nemen wij niet vaak de snelweg, maar ook weleens kleinere straten.


AUTHOR: Noëlle

Als 10 jarige verloor ik mijn hart aan Los Angeles en inmiddels ben ik 11 keer terug gegaan. Met VisitLA.nl wil ik de City of Angels in de spotlight zetten. Ik ken LA als mijn broekzak en ik geef familie en bekenden regelmatig advies over hun reizen naar Los Angeles en omgeving, en ik hoop jou hier nu ook bij te helpen!


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Geen reacties

Reageren

Je e-mailadres blijft privé.