Top 10 Bezienswaardigheden in Los Angeles - VisitLA
1135
page-template-default,page,page-id-1135,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Top 10 Bezienswaardigheden in Los Angeles

Dit is onze persoonlijke lijst van de top 10 must-see’s in Los Angeles.

Hollywood Walk of Fame

Sterren spotten op de Hollywood Walk of Fame, dat moet je gezien hebben in Los Angeles. Op Hollywood Blvd. vind je honderden sterren van filmsterren, muziekartiesten en andere beroemdheden. Ook is er op de Walk of Fame, behalve sterren kijken, genoeg te doen: er zijn souvenierswinkels, straatartiesten, Grauman’s Chinese Theatre en het winkelcentrum Hollywood & Highland.

Tip: Parkeer bij Hollywood & Highland en blijf tussen La Brea en Argyle
Santa Monica Beach en Pier

Santa Monica Beach is het strand waar je heen moet. De Santa Monica Pier biedt veel entertainment en gaat een heel eind de zee in. Hier eindigt ook Route 66. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de kustlijn tot aan Malibu in het noorden en Long Beach in het zuiden. Vanaf de pier loop je trap af het strand op en kun je hier makkelijk de dag verbrengen.

Griffith Observatory

Het allermooiste uitzicht van Los Angeles vind je bovenop de berg bij Griffith Observatory. Je bereikt het observatorium makkelijk met de auto en hebt hier een prachtig 360 graden uitzicht op de stad. Op een goede dag kan je de oceaan zien en de bergen ten oosten.

Tip: Vermijd de weekenden, ga vroeg óf laat op de dag
Santa Monica Beach en Pier

Rodeo Drive in Beverly Hills is niet alleen een straat vol luxe winkels, boetiekjes en restaurants. De straat heeft palmbomen in overvloed. Op Rodeo Drive kan je auto’s en mensen kijken, of je zakgeld in één keer uitgeven.

Tip: Loop meteen door naar Beverly Gardens Park en maak een rondje door de omliggende wijken om huizen te kijken
Hollywood Sign

Als je naar Los Angeles gaat, is de kans groot dat je de Hollywood Sign altijd kunt zien. Door de ligging is het vanuit een groot deel van de stad zichtbaar. Maar het is natuurlijk het leukst als je de Hollywood Sign van dichtbij kunt bekijken. Er zijn verschillende plekken waar je dit kunt doen. Voor sommigen zul je wat verder de bergen in moeten lopen, anderen bereik je prima met de auto.

Venice Beach en Boardwalk

De hipste plek van Los Angeles is waarschijnlijk Venice Beach. De stamgasten van Venice Beach zijn kunstenaars, sportievelingen, spierbundels en de free spirits. Langs de boardwalk vind je kleine winkeltjes met o.a. zelfgemaakte spullen en ook kunstenaars verkopen hier hun kunstwerken. De sportieve bezoekers kunnen hun tijd verbrengen in het skate park of op Muscle Beach.

Malibu

Een kleine 55 kilometer vanaf Hollywood ligt een paradijsje: Malibu. Malibu is een stad in Los Angeles County en ligt aan de kust van Californië. Malibu is te bereiken via de Pacific Coast Highway; een snelweg die je langs de kust van Los Angeles leidt. De PCH (Highway 1) biedt prachtige uitzichten en vele strandjes. In Malibu vind je prachtige stranden, mooie huizen langs de kust en heerlijk eten.

Tip: Stap uit bij El Matador Beach!
Getty Center

Getty Center bestaat uit wetenschappelijke instituten Getty Research Institute en Getty Conservation Institute, en het Getty Museum. In het Getty Museum bevindt zich een deel van de privécollectie van oliemagnaat Jean Paul Getty. Het complex is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier en werd voltooid in 1997.

Disneyland

De meest magische plek in Californië. Net buiten Los Angeles County ligt Anaheim; thuis van Disneyland. Ook al is Disneyland een kleinere versie van Disney World in Orlando, Florida, Disneyland was het originele park zoals Walt Disney het bedoeld had. Het bestaat uit 2 parken: Disneyland Park & Disneyland California Adventure.

Tip: Vermijd wanneer mogelijk de schoolvakanties en weekenden, anders loop je de kans op wachtrijen van tot wel 2,5 uur.
Santa Monica Beach en Pier

De Los Angeles skyline is mooi om vanaf een afstand te bekijken, maar als je van hoge gebouwen houdt is downtown LA een plek die je moet bezoeken. Bezichtig hier de moderne architectuur met Spaanse invloeden, Walt Disney Concert Hall, Staples Center voor sportwedstrijden en muziekevenementen, Los Angeles City Hall, Grand Central Market en Union Station.

Tip: Neem de metro vanuit Hollywood & Highland; parkeren in het centrum is moeilijk