Transport & Transfers - VisitLA
1471
page-template-default,page,page-id-1471,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Transport & Transfers

Auto huren in Los Angeles

 

Wij adviseren iedereen om een auto te huren in Los Angeles. Met een auto kun je, vanwege de grote afstanden binnen en buiten de stad, het meeste zien. Er zijn rondom het vliegveld tientallen autoverhuurbedrijven. Een aantal betrouwbare en bekende zijn Alamo, National, Dollar en Thrifty. Al deze bedrijven hebben een gratis shuttle service naar de locaties. De prijzen liggen veelal gemiddeld rond de € 40 per dag, iets meer of minder afhankelijk van de type auto die je wilt. De meeste autoverhuurbedrijven werken met een Choice Line. Een choice line betekent dat je zelf jouw auto ter plekke mag uitkiezen. Je boekt van tevoren een categorie en als je bij de locatie bent aangekomen en alle papierwerk klaar hebt, loop je naar de choice line, waar alle auto’s in jouw categorie op een rijtje staan, met de sleutels in de auto. Je hoeft dus alleen maar in de auto te stappen en weg te rijden.

 

Auto’s in de Verenigde Staten zijn meestal automaten, je hoeft hier dus niet te schakelen. Dit went na een paar dagen.

Openbaar vervoer

 

Als je op het openbaar vervoer bent aangewezen, heb je een aantal opties. Er zijn metro’s en bussen die regelmatig rijden. Wees je wel ervan bewust dat het metrosysteem lang niet zo uitgebreid is als wij die hier in de grote steden kennen. Ook zijn de bussen niet zo luxe als in Nederland, waar er (terecht) veel wordt geïnvesteerd in het openbaar vervoer.

 

Taxi’s zijn er uiteraard ook volop. De meest bekende is de Yellow Cab Co. De reguliere tarieven zijn:

 

Starttarief: $2.85
Per mijl: $2.70
Wachttijd (file): $0.30 per 37 sec.

 

Met hun app bestel je makkelijk en snel een taxi. Je kunt ze ook bellen op het nummer 424.222.2222.

Luchthaventransfer

 

Vanaf LAX heb je meerdere opties, afhankelijk van jouw verblijf. Als je in een hotel rondom de luchthaven verblijft, hebben zij vaak gratis shuttle bussen rijden tussen de luchthaven, het hotel en soms de autoverhuur locaties. Gratis shuttle bussen tussen de luchthaven en autoverhuurbedrijven rijden regelmatig (volg hiervoor de paarse bordjes naar buiten en wacht op de bus van jouw verhuurbedrijf).

 

Yellow Cab Co. heeft ook flatrates voor service tussen LAX en jouw bestemming, bv:

 

LAX <-> Downtown: $46
West Hollywood -> LAX: $40
Santa Monica (noord van I-10) -> LAX: $35
Santa Monica (zuid van I-10) -> LAX: $30

 

Voor uitgebreidere informatie over transport en transfer in en rondom Los Angeles, lees je onze blog.

 

*****

Vergeten we iets? Laat het ons weten via email!

artikelen over dit onderwerp

    Sorry, no posts matched your criteria.