Veiligheid in Los Angeles: waar moet je op letten? - VisitLA
546
post-template-default,single,single-post,postid-546,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Veiligheid in Los Angeles: waar moet je op letten?

In elke grote stad zijn er buurten waar er meer geweld is en waar het onveiliger is dan in andere buurten. In Los Angeles is dit niet anders. Het overgrote gedeelte van Los Angeles is heel veilig. Als toerist zul jij ook niet gauw een gebied bezoeken waar het gevaarlijk is. Hierover hoef je je geen zorgen te maken als je de stad bezoekt. De toeristische plekken liggen allemaal in veilige buurten waar er altijd veel mensen zijn. Alle tips die we op VisitLA.nl verschaffen (doen, zien, etc) liggen in prima buurten.

Welke buurten in Los Angeles te vermijden

Wanneer je een hotel boekt, vermijd dan bijvoorbeeld de buurten Compton, Watts en Inglewood. Het geweld ligt in deze wijken wat hoger. Ook in downtown Los Angeles zijn er delen waar je beter geen hotel kunt boeken voor een veilig gevoel (rondom Skid Row).

Uiteraard raden we altijd aan goed de reviews te lezen van hotels op sites zoals TripAdvisor. Je kunt direct teruglezen of het in een goede buurt ligt. Kijk ook op Google Street View hoe de omgeving eruit ziet zodat je er een idee bij krijgt.

Veiligheidstips

Let op vakantie ook altijd goed op je spullen. Zakkenrollers vind je overal, in de tram in Amsterdam, in jouw lokale winkel, en ook in Los Angeles. Neem een tas mee waar de rits van compleet dicht kan en houdt de opening van de tas zoveel mogelijk aan de voorkant. Als je een drukke plek bezoekt, hou je portemonnee dan niet in je achterzak, maar in je tas of in de zakken aan de voorkant van je broek. Draag nooit grote hoeveelheden cash geld mee, maar betaal zoveel mogelijk met credit card. Als je met credit card betaalt, ben je beschermd in het geval dat er toch iets gebeurt. Bij diefstal of het kwijtraken van je kaart kun je deze direct laten blokkeren. Neem contact op met jouw bank voor informatie.

Als je vragen hebt over een bepaalde buurt, mag je altijd contact met ons opnemen.


AUTHOR: Noëlle

Als 10 jarige verloor ik mijn hart aan Los Angeles en inmiddels ben ik 11 keer terug gegaan. Met VisitLA.nl wil ik de City of Angels in de spotlight zetten. Ik ken LA als mijn broekzak en ik geef familie en bekenden regelmatig advies over hun reizen naar Los Angeles en omgeving, en ik hoop jou hier nu ook bij te helpen!


OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Geen reacties

Reageren

Je e-mailadres blijft privé.