Wat te doen in Hollywood: onze tips - VisitLA
350291
post-template-default,single,single-post,postid-350291,single-format-standard,cookies-set,cookies-accepted,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wat te doen in Hollywood: onze tips

Hollywood is de reden dat veel mensen naar Los Angeles gaan, en toch gebeurt het regelmatig dat mensen terug komen en teleurgesteld zijn. Na even praten kom je erachter dat ze helemaal niet op de juiste plek zijn geweest of gewoon meer hadden verwacht; ze weten niet wat ze moeten doen in Hollywood. Nu is het zo dat Hollywood meer is dan alleen de Walk of Fame. Als je enkel op het foute gedeelte van de straat loopt, begrijp ik wel dat het niet echt plezierig is. Ik geef je in deze blog de beste tips om jouw bezoek aan Hollywood zo fijn mogelijk te maken!

 

Hollywood Walk of Fame

De Walk of Fame bevindt zich op Hollywood Blvd. Het begin is ter hoogte van La Brea Ave. en het eindigt bij North Gower Street. De Walk of Fame is meer dan 2 kilometer lang. Maar als ik heel eerlijk ben, is het interessante deel nog geen kilometer lang. Vanaf La Brea is het een leuk stuk, dit deel van Hollywood Blvd is ook duidelijk vernieuwd en dus moderner. Hoe verder je naar het oosten loopt, hoe minder leuk het wordt. De straten zijn een beetje vervallen, er zijn veel van dezelfde winkeltjes, die je na een paar honderd meter wel gezien hebt.

Maar, als je tussen La Brea Ave en Las Palmas Ave blijft, dan ben je ervan verzekerd dat je het beste stuk van de Hollywood Walk of Fame hebt getroffen. Op dit stuk liggen ook andere populaire bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden in Hollywood

Langs de Hollywood Walk of Fame vind je bijvoorbeeld de TCL Chinese Theatre, de Hollywood Footprints, El Capitan Theatre, Dolby Theatre waar de Oscars plaatsvinden, Ripley’s Believe it Or Not, Madam Tussaud en het Hollywood & Highland winkelcentrum.

 

Activiteiten

Je kunt vanaf Hollywood Blvd verschillende Hop On Hop Off tours boeken. Er zijn altijd wel mensen langs de straat die je verschillende tours aanbieden. De meest bekende en altijd betrouwbaar zijn de rode Hop On Hop Off bussen van Starline Tours.

Je zult ook altijd verschillende figuren rondlopen, zoals Spiderman hierboven. Je kunt met hen op de foto, maar ze doen dit niet voor niks: ze verwachten altijd een kleine fooi. Meestal zijn ze met 2 dollar al heel blij.

 

Hollywood letters bekijken

Vanaf het Hollywood & Highland winkelcentrum heb je een mooi uitzicht op de Hollywood letters. Ga hiervoor de roltrappen op en loop om het pleintje heen naar achter. Vanaf daar kan je een goede foto maken en van het uitzicht op de Hollywood heuvels en het winkelcentrum genieten.

 

Eten en drinken in Hollywood

In het Hollywood & Highland winkelcentrum zijn er veel eetgelegenheden: burgers, italiaanse restaurants of pizza: het is er allemaal. Ook verse smoothies koop je in een van de winkeltjes op de 1e etage. Aan de Walk of Fame liggen ook restaurants. Ga bijvoorbeeld naar Baja Fresh voor mexicaans eten, Pig ‘N Whistle pub voor een lekker hapje en een biertje, of Hooters voor de wings! Mijn persoonlijke tip: ga hier niet naar de McDonald’s; er lopen vaak daklozen binnen en die hopen op gratis eten. Wel populair is het Hard Rock Cafe.

 

Parkeren in Hollywood

Parkeren is helemaal niet zo duur in Hollywood. De makkelijkste plek om te parkeren is in het Hollywood en Highland winkelcentrum. Er is een grote parkeergarage die te bereiken is via Orange Drive of Highland Ave. Je betaalt hier slechts 2 dollar voor 2 uur parkeren. Dit is meer dan genoeg om de omgeving te verkennen en te eten. Je hebt dan wel parkeervalidatie nodig. Dit kan je doen door een aankoop te doen in een van de shops of restaurants en te vragen om je parkeerkaartje te valideren; de meeste shops en restaurants rondom de parkeergarage valideren je parkeerkaart. Meestal vragen ze zelf of je het nodig hebt, maar vraag het voor de zekerheid altijd even na (van tevoren). Als dat allemaal niet lukt, is er een kleine stand met snacks en drinken onderaan de roltrap waar je gauw iets kunt kopen en daar je parkeerkaart kunt laten valideren. Via Johnny Grant Way bereik je de parkeergarage:

Hollywood souvenirs kopen

Er bevinden zich een aantal grote souvenirwinkels waar je rustig een halfuur kunt rondkijken en alles kan vinden voor vrienden en familie thuis. Souvenirs of Hollywood ligt op de kruising Hollywood & Highland (zuidwestelijke hoek), en La La Land ligt op de kruising van Hollywood & Orange (noordwestelijke hoek). Vanwege de goede ligging liggen de prijzen wel iets hoger dan wanneer je een winkel binnen loopt dat verder richting het oosten ligt. Maar eigenlijk is het verschil in prijs te verwaarlozen. Voor een paar dollar heb je al een magneet of sleutelhanger. En t-shirt en truien koop je er vanaf ongeveer 15 dollar, afhankelijk van de winkel. Deals op simpele t-shirt met opdruk vind je ook een heel stuk goedkoper: 3 voor 10 dollar is bijvoorbeeld een deal die je vaak zult zien.

Related Post


AUTHOR: Noëlle

Als 10 jarige verloor ik mijn hart aan Los Angeles en inmiddels ben ik 11 keer terug gegaan. Met VisitLA.nl wil ik de City of Angels in de spotlight zetten. Ik ken LA als mijn broekzak en ik geef familie en bekenden regelmatig advies over hun reizen naar Los Angeles en omgeving, en ik hoop jou hier nu ook bij te helpen!

Geen reacties

Reageren

Je e-mailadres blijft privé.