Winter en Kerst in Los Angeles - VisitLA
350218
post-template-default,single,single-post,postid-350218,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Winter en Kerst in Los Angeles

Kerst in Los Angeles is een bijzondere ervaring. Als je tijdens de winter en de kerstperiode een vakantie wilt boeken om te ontsnappen aan het druilerige weer, is Los Angeles een prima plek om dit te doen. Vanwege het klimaat wordt het nooit echt koud in LA. De temperaturen in de winter dalen in de nacht naar 9 graden, maar overdag blijft het altijd lekker warm: gemiddeld rond de 20 graden met zon. Niet verkeerd, al zeg ik het zelf. Helaas betekent dit ook dat er nooit sneeuw valt, maar misschien is dat wel juist de reden dat je in de winter op vakantie wilt.

Kerst in de outlet malls

Toch krijg je er algauw een kerstgevoel, er zijn in heel LA veel dingen te doen; er wordt duidelijk heel veel aandacht (en geld) besteed aan decoraties. Bij gebrek aan sneeuw, worden palmbomen in de winkelcentra en straten versierd met kerstdecoratie en overal speelt er kerstmuziek.

Kerst in The Grove

Tree Lighting in Los Angeles

Op verschillende plekken is er een Tree Lighting ceremonie, waarbij de grote kerstbomen die zijn opgetuigd voor het eerst aan gaan. Dit gebeurt meestal rond mid-november. Er wordt hier een spektakel van gemaakt, met shows, kerstmuziek en “sneeuw” dat ineens uit de lucht komt vallen. Een aantal leuke plekken waar dit gedaan wordt, zijn bijvoorbeeld The Grove, Americana at Brand en Disneyland.

Zelfs je koffie breng je in Kerst-sferen

Er zijn ook op verschillende plekken schaatsbanen, zoals in downtown Los Angeles, waar je voor 20 dollar per persoon (15 dollar voor kinderen onder 7 jaar).

De ticket en hotelprijzen liggen in Los Angeles rond kersttijd niet veel hoger dan normaal; de zomer is duurder. Vooral als je flexibel bent met de data en eventueel ook op tweede kerstdag terug wilt vliegen, betaal je niet de hoofdprijs.

Heb je nog andere vragen over een vakantie in Los Angeles in de winter? Laat een reactie achter!


AUTHOR: Noëlle

Als 10 jarige verloor ik mijn hart aan Los Angeles en inmiddels ben ik 11 keer terug gegaan. Met VisitLA.nl wil ik de City of Angels in de spotlight zetten. Ik ken LA als mijn broekzak en ik geef familie en bekenden regelmatig advies over hun reizen naar Los Angeles en omgeving, en ik hoop jou hier nu ook bij te helpen!

Reageren

Je e-mailadres blijft privé.